Het geheim van slanke mensen


geheim

Het geheim van slanke mensen, ik zie het regelmatig voorbij komen en het is heel uitnodigend, mysterieus. Ja, wie wil niet een geheim horen, laat staan het geheim hoe je slank kan worden. Ik heb jarenlang boeken gelezen, iedere nieuwe belofte uit de reclames uitgeprobeerd om maar achter dat geheim te komen. Maar na ieder poging concludeerde ik dat er helemaal geen geheim is. Het komt simpel er op neer dat je meer kcals moet verbruiken dan dat je consumeert.

Dat is echt de enige basis van afvallen!

Denk eens aan alle diëten die je gevolgd hebt: iedere dieet heeft uiteindelijk het aantal calorieën beperkt die je binnen kreeg. Ze plakten er vaak een mooi etiket op, maar uiteindelijk consumeerde je minder kcals. PUNT!

 

Maar ok, terugkomend op ‘het geheim van slanke mensen’, die eten wat ze willen maar blijven toch slank. Ik zou willen aanraden: stap eens op zo iemand af (wel van hetzelfde geslacht) en vraag niet alleen wat ze dan eten maar ook hoeveel. Want daar ligt vaak het geheim: ja, ze eten ieder dag chocola, maar waarschijnlijk puur en alleen 1 of 2 stukjes, en niet de hele reep!

En als je iemand kent die echt heeeel veeeel per dag eet, vergeet dan ook niet te vragen wat voor werk ze doen (vaak lichamelijk) en hoe vaak ze per week aan sport doen! (waarschijnlijk vaker dan jij)

Cheatdag

Een tijdje geleden heb ik Sylvie Meis (je kan zeggen wat je wilt over haar, maar ze heeft een mooi en gezond figuur) horen vertellen over haar 5-2 voedingsregime. Ze eet 5 dagen heel netjes en strikt (en sport daarnaast) en in het weekend, 2 dagen, eet ze wat ze wil. En als voorbeeld gaf ze: “dan neem ik een ijsje of een stuk pizza.” EN DAT WAS HET!

De meeste mensen die de bodybuilders en fitness ‘cheatdag’ in praktijk brengen proppen zich op die dag zo veel mogelijk vol want ‘alles mag’. En dan klagen ze dat het bij hen niet werkt en er zal dus toch een echt geheim zijn en ze fladderen door naar het volgend dieet. Nog steeds op zoek naar het geheim. Of het magisch pilletje, toverapparaat of wonder shake.

Terwijl het geheim voor hun neus staat maar ze kijken er overheen want daar is een verandering van levensstijl voor nodig, en dat is niet leuk.

Slotconclusie

Het geheim van slanke mensen is dat ze stoppen wanneer ze vol zijn! En wanneer ze ‘eten wat ze willen’ zijn het heel bescheiden hoeveelheden! Probeer het een tijdje, laten we zeggen, de rest van je leven. 😉

Recent Posts