(volgens mij)

 

Ik neem aan dat het geen uitleg meer behoeft dat sporten en bewegen vele gezondheidsvoordelen heeft! Maar ja, niet iedereen houdt van sporten en is bereid om dat te veranderen. Want dan denken de meeste mensen gelijk aan 4 of 5 keer per week 1 à 2 uur op de sportschool jezelf uit de naad werken.

Maar niets is minder waar! Want als je dat doet, dan ben je binnen no-time uitgeput of geblesseerd en dus nog verder van huis.

Wat dan wel?

Nummer 1!

De beste manier om te bewegen is: lopen

Nee, niet hardlopen en zelfs niet snelwandelen of hoe dat ook heet. Gewoon lopen, maar dan een tandje sneller dan normaal. Dat je na een paar minuten wel warm krijgt en nog later zelfs gaat zweten. Is dit de meest effectieve manier? Op den duur wel! Je kan het overal doen en als je goed kijkt bij het oversteken en waar je je voet neerzet, kan je het jarenlang zonder blessures volhouden!

En echt, 20 minuten lopen, een aantal keren per week, heeft al diverse voordelen voor je algehele gezondheid.

Nummer 2!

Mijn persoonlijke all-time favoriet is: Tabata (voor meer info: google.com!)

Tabata zoals ik het doe, is een low impact maar high intensity workout van 4 minuten! Het is een interval training, oftewel: je doet een bepaalde oefening 20 sec lang op je hoogste intensiteit en dan rust je 10 sec. En dit herhaal je 8x! Ik heb zelf, wegens mijn knieën, diverse oefeningen verzameld zodat de kans op blessures minimaal is.

Nummer 3!

Wat ik ook leuk vind om te doen: dansen! Ik heb een afspeellijst op youtube gemaakt met leuke dansnummers en ik trek de gordijnen dicht (woon op de begane grond en iedereen kan naar binnen kijken) en ik ga helemaal uit mijn dak! Daarnaast heb ik de Zumba dvd serie en dat is ook heerlijk om te doen. Met bijkomend effect dat ik daarna weer vrolijk ben door de muziek (maar vooral door de heerlijke stoffen die mijn lichaam aanmaakt). En met regelmatig Zumba doen, hoef je nooit meer van je leven van die saaie crunches (wat grappig dat mijn autocorrect er brunches van wil maken) voor je buik te doen!

Nummer 4!

En als je nog steeds niet naar buiten wilt, dan is een crosstrainer een goede investering. Mits je hem wel gebruikt om te trainen en niet als kapstok. Wederom dezelfde voordelen: je kan je eigen tempo bepalen en je hele lichaam beweegt, dus je gebruikt meer spieren. Zo blijft je hele lichaam soepel.

 

Ik heb je nu 4 simpele manieren gegeven om goed en veilig te bewegen, van 4 tot 20 minuten, minstens 4x per week. Nu moet je zelf even nadenken en inplannen wanneer het jou beste uitkomt. En DOEN!

 

fit for life

 

>