Wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af!

Wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af. Dit is de beste motivatie voor de december maand, althans, voor diegenen die problemen hebben met hun gewicht. Hoe je het wendt of keert, als je geen medische indicatie hebt, dan komt je overgewicht door het feit dat je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt. Simpel!
Om tijdens december de kilo’s te beperken, of zelfs afvallen, is de beste oplossing om toch minder te consumeren en meer te bewegen. Onderstaande tips kunnen daar ingezet worden.

4 tips om tijdens de december maand niet aan te komen

1 Beperk je tot de feestdagen met jezelf te verwennen met lekker voedsel.
Oftewel: de pepernoten en chocolade letters liggen al in september in de winkels, koop ze maar eet ze nog niet op! Oliebollen worden al in november verkocht. Ga nooit in op die leuke aanbiedingen: 8 voor 4,-. Koop er 1 per keer en geniet er van!

2 Beweeg meer! – short&sweat: de Tabata workouts!
Dit zijn korte high intensity workouts van 4 minuten. De bedoeling is dat je 20 sec helemaal uit je dak gaat met een oefening en dan 10 sec rust. Herhaal dit 8x en je hebt een workout van 4 minuten die meer waard is dan een heel uur wandelen. Je kan ook 2 oefeningen afwisselen of zelfs 8 verschillende doen. Maakt helemaal niks uit, als je maar je eigen maximale intensiteit haalt!
Gratis Tabata apps te downloaden in de stores.
Voor meer info, zie google.com

3 Eet doordeweeks gezond en geniet alleen tijdens de weekenden van de december lekkernijen. Dit lijkt me heel duidelijk, het enige wat ik toe wil voegen is dat je bewust moet genieten.

4 Wees niet te streng voor jezelf maar wees wel bewust dat je op 2 januari niet huilend op de weegschaal wilt staan omdat je toch zwaarder bent dan dat je gedacht had! Dus geniet er bewust van, maar wees niet te gulzig.

Fijne december maand voor iedereen!

 

>